Diabetikus túrós finomság
Hozzávalók
krem
Ráma | 20 dekagramm |
---|---|
1,5% tej | 3 dl |
búzadara | 3 evőkanál |
sovány túró | 0.5 kilogramm |
citrom reszelt héja | 1 darab |
vaniliaaroma | 1 darab |
folyékony édesítő | 1 kevés |
Tészta
szénhidrátcsökkentett liszt | 15 dekagramm |
---|---|
sima liszt | 15 dekagramm |
Ráma | 12 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
1,5% tej | 1 dl |
folyékony édesítő | 1 kevés |
Csokimáz
kakaópor | 2 evőkanál |
---|---|
1,5% tej | 2 evőkanál |
Ráma | 10 dekagramm |
folyékony édesítő | 1 kevés |
Desszertek: Diabetikus túrós finomság a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsi hátoldalán két egyforma lapot sütünk belőle.
2
A krémhez a Ramát a folyékony édesítővel alaposan kikeverjük. A tejben megfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A túrót áttörjük, beletesszük a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát.
3
A Ramás elegyet, a megfőzött búzadarát és a vaníliás túrót összekeverjük.
4
Ezt a krémet töltjük a két megsütött lap közé.
5
A csokimázhoz a tejet a kakaóval és a folyékony édesítővel felfőzzük, majd hozzákeverjük a Ramát.
6
Ezzel a csokimázzal kenjük meg a sütink tetejét, majd egy napra hűtőbe tesszük.