Diákcsemege szelet
Hozzávalók
egész tojás | 2 darab | |
---|---|---|
cukor | 1.5 pohár | |
tejföl | 1 nagy | |
liszt | 2 pohár | |
sütőpor | 1 csomag | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
durvára vágott dió | 1 marék | |
durvára vágott mandula | 1 marék | |
mazsola, vagy más aszalt gyümölcs | 1 csomag | |
durvára vagdalt csokoládé | 1 marék | |
durvára vagdalt mogyoró | 1 marék |
Desszertek: Diákcsemege szelet a sok
Elkészítés
1
A 2 db. egész tojást simára keverem a cukorral és a tejföllel.
2
A lisztet egy külön tálban jól összekeverem a sütőporral és a kakaóporral.
3
A lisztes keveréket óvatosan belekeverem a tojásos-tejfölös masszába és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
4
Az előre összevagdalt magokat egy tálban összekeverem és egyenletesen a tészta tetejére szórom. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.