Diétás zabos túrós süti, Szüléné Vincze Beáta konyhájából
Hozzávalók
10db muffinhoz
laktózmentes zsírszegény túró | 250 gramm | |
---|---|---|
finom szemű zabpehely | 150 gramm | |
Tojás | 3 darab | |
natúr laktózmentes joghurt | 3 evőkanál | |
Laktózmentes Rama sütőmargarin | 50 gramm | |
édesítőszer tetszés szerint | 1 kevés | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
citrom facsart leve | 0,5 darab | |
szódanikarbóna | 0,5 teáskanál | |
eper vagy más bogyós gyümölcs | 12 darab |
Desszertek: Diétás zabos túrós süti, Szüléné Vincze Beáta konyhájából a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
1
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A muffinformákat béleljük ki muffinpapírral. Ha szilikon formánk van, erre nem lesz szükség.
2
A száraz anyagokat keverjük el egy kisebb keverőtálban. Egy másikban pedig keverjük össze a túrót, tojásokat és joghurtot. A nedves hozzávalókat öntsük a száraz összetevőkhöz és keverjük el alaposan.
3
Kanalazzuk a masszát a muffinformákba, majd tegyünk mindegyik közepére egy-egy eperszemet (vagy más gyümölcsöt). Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, vegyük ki a formából.