Dinnye süti, floryka
Hozzávalók
Piros részhez
margarin | 12.5 dekagramm | |
---|---|---|
darált keksz | 20 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
piros ételfesték | 1 üvegcse | |
rumaroma | 1 darab | |
sárgadinnye vodka vagy víz | 3 cl |
Zöld részhez
margarin | 12.5 dekagramm | |
---|---|---|
darált keksz | 30 dekagramm | |
zöld ételszínezék | 1 pohár | |
porcukor | 10 dekagramm | |
sárgadinnye vodka vagy víz | 3 cl |
A magokhoz
tortabevonó | 1 csomag |
---|
Desszertek: Dinnye süti, floryka a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A piros masszából készítünk 6 db. egyforma golyót és a zöld masszát is elosztjuk 6 felé, majd ezzel beburkoljuk a piros golyókat. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, utána elővesszük és mindegyik dinnyét jó éles késsel 8 felé vágjuk. Érdemes úgy szeletelni, hogy először félbe vágni, utána a vágott felével lefelé fordítva darabolni tovább. Ha nem így járunk el, akkor morzsálódik a zöld széle. Én csak a második adagnál jöttem rá, hogy így lesz szép. Miután ügyesen felszeleteltük, olvasztott csokiból kis magokat pötyögtetünk mindegyik szelet mindkét oldalára egy fogvájó segítségével, vagy mint a képen látható, csokidarával is megszórhatjuk.