Dinnyés cupcake
Hozzávalók
a tésztához (12 darab muffin)
Rama Vajas Íz | 7 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 12 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
tejföl | 0.75 dl | |
finomliszt | 14.5 gramm | |
sütőpor | 2 teáskanál | |
vaníliás cukor | 1 teáskanál | |
só | 1 csipetnyi | |
világoszöld ételszínezék (hogy szép, világoszöld legyen) |
A krémhez
Rama Vajas Íz | 18 dekagramm | |
---|---|---|
kókuszzsír | 80 gramm | |
porcukor | 7 dekagramm | |
dinnyés üdítőpor | 0.5 dekagramm | |
egy kevés piros ételszínezék | ||
pár szem feketeribizli |
Sütéshez
Sütési idő | 15 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 190 ° |
Edény, sütő formája | Muffin sütőforma |
Desszertek: Dinnyés cupcake a sok Cupcake recept közül.
Elkészítés
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A Rama Vajas Ízt kézi mixerrel kihabosítjuk.
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és tovább habosítjuk. Beletesszük a tojásokat, és azokkal is tovább kavarjuk még a masszát, majd a tejföllel is összekeverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. A lisztes keverék felét hozzászitáljuk a tojásos masszához, és óvatosan beleforgatjuk.
A maradék lisztes részt két részletben adagoljuk a fenti módszerrel a masszához. Végül pár csepp zöld ételfestéket adunk hozzá.
Félig töltjük a muffinpapírokkal bélelt formákat, majd 190 fokon 5 percig, később 170 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük.
A szobahőmérsékletű Rama Vajas Ízt habosra keverjük a kókuszzsírral. Két részlet-
ben hozzászitáljuk a porcukrot, és azzal is összekeverjük.
Később beletesszük a dinnyés üdítőport és a piros ételfestéket is. Lehűtjük, majd csillagcsöves habzsák segítségével, krémet nyomunk rá, és ribizliszemekkel díszítjük.