Dió krémes,három lekváros rolád
Hozzávalók
A töltelékhez
sárgabaracklekvár | 10 dekagramm |
---|---|
ribizli- vagy málnalekvár | 10 dekagramm |
meggylekvár | 10 dekagramm |
A díszítéshez
fél diódarab a díszítéshez | 1 pár szem |
---|---|
darált dió | 1 kevés |
tortadara | 1 doboz |
A krémhez
rum vagy rumaroma | 1 kevés |
---|---|
vaníliás cukor | 2 csomag |
tojás | 4 darab |
dió | 20 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
A kakaós piskótához
tojás | 6 darab |
---|---|
gáztepsi | 1 darab |
só | 1 csipetnyi |
étkezési keményítő | 2 evőkanál |
liszt | 4 evőkanál |
cukor | 6 evőkanál |
A sárga piskótához
gáztepsi | 1 darab |
---|---|
só | 1 csipetnyi |
étkezési keményítő | 1 evőkanál |
liszt | 3 evőkanál |
cukor | 4 evőkanál |
tojás | 4 darab |
Desszertek: Dió krémes,három lekváros rolád a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A kakaós piskóta hozzávalóit összekeverjük a szokott módon sütőpapírral bélelt tepsiben, légkeveréses sütőben, 180 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük, majd rögtön feltekerjük tekercsnek.
A sárga piskóta hozzávalóiból is a szokott módon piskótát készítünk, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, 15 perc alatt megsütjük, és azonnal feltekerjük tekercsnek.
Krém:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a darált diót. A margarint habosra keverjük a cukorral, a tojások sárgájával és a vaníliával. Rummal ízesítjük, majd hozzákeverjük a diós masszát.
A sárga lapot széthajtjuk és hosszában 3 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiket megkenjük a különböző lekvárokkal és szorosan feltekerjük.
A kakaós piskótát is kiterítjük, megkenjük a diós krémmel, annyit hagyva belőle, hogy kívülről is be tudjuk kenni. A három lekváros tekercset egymásra helyezzük a diós krémmel megkent piskóta lap közepén, és szorosan körbe tekerjük a kakaós piskótát.
Kívülről bekenjük a félre tett krémmel és tetszés szerint díszítjük.