Dió sütemény
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
darált dió | 15 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
kakaó | 1 evőkanál | |
tojás | 1 darab |
A krémhez
tej | 3 dl | |
---|---|---|
vaníliás puding | 1 csomag | |
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
mandulaaroma | 1 darab |
Desszertek: Dió sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tésztához valókat összegyúrjuk, amíg össze nem áll, majd kikent dió alakú sütőformába nyomkodjuk, és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket.
2
A pudingot a tejben megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.
3
A Rama Vajas ízt a cukorral, és a pudinggal habosra keverjük, majd mandulaaromával ízesítjük (lehet olyan aromával, ami zöldre színezi).
4
A diókat a krémmel megtöltjük, és kettesével összeragasztjuk.