Diócska
Diócska
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • darált dió - 10 dekagramm
    • forró tej - 1.5 dl
    • Ráma - 10 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm

    A tésztához

    • finomliszt - 25 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 8 dekagramm
    • darált dió - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, kis diócska formákban kisütöm. Úgy hogy a közepe kissé be legyen nyomva, hogy legyen hely a tölteléknek.
    2. Előmlegített sütőben halvány barnára megsütöm.
    3. A töltelékhez a cukrot a Ramaval kikeverem, majd a forró tejjel leforrázott és lecsöpögtetett diót is hozzá keverem.Ezzel a krémmel ragasztom össze a diócskákat.