Diókrémes, diós süti
Hozzávalók
krem
liszt | 1 evőkanál | |
---|---|---|
rumaroma | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
darált dió | 10 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
háztartási keményítő | 1 evőkanál | |
tej | 2.5 dl |
Tetejére
étolaj | 3 evőkanál | |
---|---|---|
cukor | 3 evőkanál | |
víz | 3 evőkanál | |
kakaópor | 3 evőkanál |
Tészta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag | |
sütőpor | 1 darab | |
darált dió | 15 dekagramm | |
liszt | 30 dekagramm | |
víz | 12 evőkanál | |
porcukor | 40 dekagramm |
Desszertek: Diókrémes, diós süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral, vaníliás cukorral, majd lassan hozzáadom a vizet, a sütőporos lisztet, diót és a keményre felvert habot. Ramával kikent és lisztezett tepsiben megsütöm. Krém: a keményítőt és a lisztet összekeverem, majd megfőzöm a tejben. A Ramát és a porcukrot habosra keverem, beleteszem a diót, a rumaromát, majd a kihűlt krémmel vegyítem. A kihűlt tésztát kettévágom, megkenem a krémmel és csokimázzal bevonom.