Diókrémes, diós süti
Diókrémes, diós süti
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • liszt - 1 evőkanál
    • rumaroma - 1 darab
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • darált dió - 10 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm
    • háztartási keményítő - 1 evőkanál
    • tej - 2.5 dl

    Tetejére

    • étolaj - 3 evőkanál
    • cukor - 3 evőkanál
    • víz - 3 evőkanál
    • kakaópor - 3 evőkanál

    Tészta

    • tojás - 6 darab
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • sütőpor - 1 darab
    • darált dió - 15 dekagramm
    • liszt - 30 dekagramm
    • víz - 12 evőkanál
    • porcukor - 40 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral, vaníliás cukorral, majd lassan hozzáadom a vizet, a sütőporos lisztet, diót és a keményre felvert habot. Ramával kikent és lisztezett tepsiben megsütöm. Krém: a keményítőt és a lisztet összekeverem, majd megfőzöm a tejben. A Ramát és a porcukrot habosra keverem, beleteszem a diót, a rumaromát, majd a kihűlt krémmel vegyítem. A kihűlt tésztát kettévágom, megkenem a krémmel és csokimázzal bevonom.