Diókrémes piskótatekercs
Desszertek: Diókrémes piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
1
A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd könnyedén hozzákeverjük a tojásfehérjék keményre vert habját és a lisztet. Egy nagy, kikent és kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, elsimítjuk, majd közepesen meleg sütőben megsütjük.
2
Ha megsült kivesszük, porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
3
A töltelékhez a keményre vert tejszínhabba belekeverjük a darált diót és a 2 ek langyos vízben feloldott zselatint. Összekeverjük a tejszínhabbal és megtöltjük a piskótát. Feltekerjük porcukorral is megszórjuk, de leönthetjük csokival is.