Feltöltve:

Diós-almás muffin (cukor és lisztmentes)

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

zabpehely porrá őrölve25 dekagramm
dió darálva25 dekagramm
közepes méretű alma2 darab
édesítőpor, vagy folyékony édesítőszer ízlés szerint20 gramm
sütőpor1 csomag
szódabikarbóna1 teáskanál
1 kávéskanál
tojás2 darab
kefír4 dl

Desszertek: Diós-almás muffin (cukor és lisztmentes) a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

A darált diót, a lisztté őrölt zabpelyhet, az édesítőport, a sütőport, a szódabikarbónát és a mokkáskanál sót egy tálban összekeverjük.

2

Egy másik tálban a kefírt az almával és a tojásokkal összedolgozzuk, majd a száraz hozzávalókhoz keverjük. Amennyiben túl száraz lenne a tésztánk, kevés tejjel lazíthatunk rajta, de vigyázzunk, ne legyen túl folyós, mert nem fog szépen megemelkedni sütés közben.

3

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.

4

A papírral bélelt muffin formákba púpos evőkanálnyi adagokat mérünk ki, majd 175 fokon tűpróbáig sütjük.

5

Miután kihűlt, egy zacskóba olvasztott csokoládét rakunk, a sarkát levágjuk és csíkokat csurgatunk a muffinjaink tetejére.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem