Feltöltve:

Diós banánszelet

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojássárgája4 darab
cukor20 dekagramm
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
tojásfehérje kemény habja6 darab
liszt18 dekagramm
liszt16 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál

A töltelékhez

sárgabaracklekvár15 dekagramm
rum0.5 dl
banán6 darab
citrom leve0.5 darab
ét tortabevonó10 dekagramm
olaj1 teáskanál

A sütéshez

20x30 cm-es tepsi1 darab
sütőpapír1 darab

Desszertek: Diós banánszelet a sok

Elkészítés

1

A tojássárgákat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a sárgájába, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált diót és a fahéjat. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 50 percig, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A mikor a tészta teljesen kihűlt, kivesszük a formából és 2 lapra vágjuk. A lekvárt a rummal felfőzzük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a felével bekenjük az egyik lapot, rátesszük a másik lapot és azt is bekenjük. Meghámozzuk a banánokat, hosszában félbevágjuk, azután citromlével megkenjük, hogy ne barnuljanak meg. Beterítjük velük a sütemény tetejét, majd bevonjuk a csokoládémázzal. Ha a máz megdermedt, a süteményt szeletekre vágjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem