Diós-barackos lustaság
0
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Egyéb
friss barack | 30 dekagramm |
---|---|
Ráma | 10 dekagramm |
Túrós keverék
túró | 1 kilogramm |
---|---|
citrom reszelt héja | 1 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
kristálycukor | 10 dekagramm |
Diós-lisztes keverék
liszt | 15 dekagramm |
---|---|
rétesliszt | 10 dekagramm |
dió | 10 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
vaníliás cukor | 1 csomag |
só | 1 kevés |
Nedves keverék
tej | 5 dl |
---|---|
tojássárgája | 4 darab |
porcukor | 5 dekagramm |
Desszertek: Diós-barackos lustaság a sok
Elkészítés
1
A diós-lisztes keverék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A tepsit kikenjük és a keverék felét az aljára szórjuk.
2
A túrós keveréket is kikeverjük és belekeverjük az apróra vágott barackot. Rászórjuk a lisztes keverékre, majd ennek a tetejére szórjuk a maradék diós-lisztes keveréket.
3
A 4 db tojást kikeverjük a tejjel és a porcukorral. Ezzel alaposan megöntözzük a tetejét, majd rávagdossuk a Ramát és 180 fokon 40 percig sütjük.