Feltöltve:

Diós beigli birsalmasajttal

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

dió25 dekagramm
reszelt narancs héja1 darab
vaníliás cukor1 csomag
cukor ( kb.)15 dekagramm
birsalmasajt (nem kötelező)10 dekagramm

Tészta

liszt60 dekagramm
tojássárgája3 darab
cukor2 evőkanál
1 csipetnyi
puha Rama10 dekagramm
tej2 dl
élesztő1 csokor

Desszertek: Diós beigli birsalmasajttal a sok

Elkészítés

1

A lisztet átszitálom, hozzáadom a tojások sárgáját, a cukrot, egy csipet sót, a Ramát, majd a felfuttatott élesztőt. Annyi tejjel dolgozom el, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjak, amit kézzel dagasztok 3-4 percig. Ezután kb. 35 percig kelesztem, meleg helyen.

2

Ha már szépen megkelt, akkor két részre osztom, kinyújtom kb. 25 cm átmérőjűre és mindkét felét megtöltöm a diós töltelékkel.

3

A töltelékhez a diót a tejjel és a többi hozzávalóval a gázon kis lángon felmelegítem, óvatosan, nehogy leégjen. (Ha szükséges, lehet még hozzá tejet adni, de vigyázzunk, hogy nehogy túl folyékony legyen).

4

A diótölteléket egyenletesen elkenem a tésztán, majd a birsalmasajtból is teszek ízlés szerint, feltekerem és megkenem egy tojássárgával és azonnal az előmelegített sütőbe rakom.

5

Kb. 30 percig közepes lángon sütöm. Amikor már szép aranybarna, azonnal kiveszem. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Hozzászólások

Hasonló receptek