Feltöltve:

Diós bejgli

160
Nehéz
5 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

A tésztához

élesztő20 gramm
tej2 dl
kristálycukor50 gramm
liszt500 gramm
Rama Vajas Íz250 gramm
tojás2 darab
1 csipetnyi

A töltelékhez

víz6 dl
porcukor400 gramm
darált dió600 gramm
zsemlemorzsa200 gramm
mazsola200 gramm
citrom reszelt héja1 darab

A kenéshez

tojás2 darab

Desszertek: Diós bejgli a sok Bejgli recept közül.

Elkészítés

Diós bejgli elkészítés 1. lépés képe
1

Tegyük az élesztőt a hideg tejbe, majd adjunk egy csapott teáskanál cukrot hozzá. Keverjük össze és hagyjuk kelni 10 percen keresztül.

Diós bejgli elkészítés 2. lépés képe
2

Szitáljuk a lisztet egy tálba és morzsoljuk el benne a kockákra vágott Rama Vajas Ízt. Adjuk hozzá a 2 felvert tojást, az élesztős keveréket, majd a cukrot és egy csipet sót. Alaposan gyúrjuk egybe a tésztát. Ha még nagyon ragad, adjunk hozzá egy kis lisztet.

Diós bejgli elkészítés 3. lépés képe
3

Ha a tészta egynemű, osszuk el kettő/négy egyenlő részre és formáljunk cipókat belőlük. Letakarva pihentessük őket a hűtőben 30 percen keresztül.

Diós bejgli elkészítés 4. lépés képe
4

Közben készítsük el a tölteléket. Forraljuk fel a vizet a porcukorral és főzzünk belőle szirupot. Adjuk hozzá a darált diót, a zsemlemorzsát, a mazsolát és a citromhéjat, majd keverjük össze. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Diós bejgli elkészítés 5. lépés képe
5

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztákat 5 mm vastagságúra, téglalap alakúra. Kenjük el a tésztán egyenletesen az előzőleg két/négyfelé osztott tölteléket, 1-1 cm-t hagyva a széleken.

Diós bejgli elkészítés 6. lépés képe
6

Kenjük meg a széleket egy egész felvert tojással, majd tekerjük fel óvatosan a tésztát, ügyelve arra, hogy a széleket jól zárjuk le, és a töltelék ne folyjon ki.

Diós bejgli elkészítés 7. lépés képe
7

1 tojást válasszunk szét, és a felvert sárgájával kenjük meg egyenletesen a bejglik tetejét. Kelesszük szobahőmérsékleten 30 percen keresztül, hogy megszáradjon a sárgája a tetejükön.

Diós bejgli elkészítés 8. lépés képe
8

Helyezzük a bejgliket margarinnal kikent lemezre. Kenjük meg a megszáradt tojássárgája réteget tojás fehérjével, vékonyan, néhány mozdulattal, hogy a sárgája ne keveredjen a fehérjével. A kettős kenés adja majd a bejglinek a szép, repedezett és csillogó tetőt. Tegyük hűtőszekrénybe 30 percre, míg a fehérje réteg is teljesen megszárad. Közben melegítsük elő a sütőt 170-180 °C-ra.

Diós bejgli elkészítés 9. lépés képe
9

Ha a fehérje réteg is teljesen megszáradt, tegyük a bejgliket a sütőbe, és süssük 25-30 percen keresztül, míg teljesen átsülnek.

Hozzászólások

Hasonló receptek

70"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

400"
Közepes
favorite_border 2
Megnézem