Diós citromkocka
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 5 darab |
---|---|
porcukor | 15 dekagramm |
liszt | 25 dekagramm |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
citrom | 1 darab |
A krémhez
tojássárgája | 3 darab |
---|---|
porcukor | 5 dekagramm |
Ráma | 10 dekagramm |
darált dió | 15 dekagramm |
A mázhoz
porcukor | 20 dekagramm |
---|---|
citromlé | 3 evőkanál |
A piskótalapok lekenéséhez
baracklekvár | 1 darab |
---|
Desszertek: Diós citromkocka a sok
Elkészítés
1
Felverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgát, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját és a citrom levét. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a tésztát aranysárgára sütjük kb. 200 °C-on. A töltelékhez a tojássárgát a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg besűrűsödik. A habosra kevert Ramához vegyítjük a darált diót, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, lekvárral megkenjük és megtöltjük a diókrémmel. A tetejét bevonjuk az 1 evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal és darabolt dióval megszórjuk. Tálalás előtt 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.