Feltöltve:

Diós-citromos sütemény

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojásfehérje keményre vert habja6 darab
1 csipetnyi
tojássárgája6 darab
darált dió15 dekagramm
darált keksz15 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
sütőpor0.5 csomag

Továbbá

ostyalap a tepsi kibéleléséhez1 darab
Ráma1 darab

A krémhez

tej2.5 dl
finomliszt3.2 evőkanál
cukor10 dekagramm
Ráma20 dekagramm
citrom leve és reszelt héja1 darab

A bevonáshoz

tortabevonó csokoládé15 dekagramm
étolaj3 evőkanál

Desszertek: Diós-citromos sütemény a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, apránként a cukrot hozzáadagoljuk és addig verjük, amíg kemény nem lesz. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a többi hozzávalót is, de csak apránként, majd simára kikeverjük.

2

Egy közepes méretű tepsit kikenünk Ramával és kétsorosan kibéleljük ostyalappal. Azért kell két rétegűen kibélelni, mert ezután ráöntjük a tésztamasszát és egy kissé az ostyalap alá folyik és rásül. Ezt az alsó lapot sütés után eltávolítjuk. Az ostyalapra ráöntjük a kivert tésztamasszát és megsütjük.

3

Krém: a cukrot a liszttel összekevertem, majd a tejjel együtt sűrűre felfőztem, kihűtöttem és a kihabosított Ramával összekevertem. Ízlés szerint citrommal ízesítjük a krémünket és a kihűlt tésztára kenjük, majd hűtőbe tesszük egy órára.

4

Vízgőz felett a csokit az olajjal felolvasztjuk, simára keverjük és a lehűlt krémre kenjük. Nagyon finom sütemény.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem