Diós csiga
Hozzávalók
finomliszt | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
élesztő | 2 dekagramm | |
olvasztott Rama | 5 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 kávéskanál | |
cukor | 6 dekagramm | |
tej | 2.5 dl | |
tojás | 2 darab |
A töltelékhez
darált dió | 1 kevés | |
---|---|---|
tej | 1 darab | |
cukor | 1 darab |
Desszertek: Diós csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval hólyagosra kidolgozzuk. Kétszeresére kelesztjük. Amikor megkelt kisodorjuk. A darált diót kevés tejjel és cukorral gázon felfőzzük, majd kihűtjük. A kinyújtott tésztát megkenjük és feltekerjük. 2 cm szélesre vagdossuk és kiolajozott muffin sütőben megsütjük.