Diós csiga
Hozzávalók
finomliszt | 0.5 kilogramm |
---|---|
élesztő | 2 dekagramm |
olvasztott Rama | 5 dekagramm |
citrom reszelt héja | 1 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
só | 1 kávéskanál |
cukor | 6 dekagramm |
tej | 2.5 dl |
tojás | 2 darab |
A töltelékhez
darált dió | 1 kevés |
---|---|
tej | 1 darab |
cukor | 1 darab |
Desszertek: Diós csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval hólyagosra kidolgozzuk. Kétszeresére kelesztjük. Amikor megkelt kisodorjuk. A darált diót kevés tejjel és cukorral gázon felfőzzük, majd kihűtjük. A kinyújtott tésztát megkenjük és feltekerjük. 2 cm szélesre vagdossuk és kiolajozott muffin sütőben megsütjük.