Diós csokihabos pite
Hozzávalók
tojássárgája | 3 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 14 dekagramm | |
finomliszt | 18 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 1 csomag | |
porcukor | 10 dekagramm | |
tojásfehérje | 4 darab | |
darált dió | 18 dekagramm | |
reszelt étcsokoládé | 18 dekagramm |
Desszertek: Diós csokihabos pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát a liszttel elmorzsoljuk, majd a sót, a porcukrot, a sütőport és a tojások sárgáját hozzáadva összegyúrjuk (vigyázzunk arra, hogy ne dolgozzuk túl, mert akkor szívós lesz a tészta). Ezután fóliába csomagoljuk és harminc percre hűtőbe tesszük. A tésztát két fólia között a tepsinek megfelelő méretűre kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe és megkenjük dzsemmel.
2
A tojásfehérjét a porcukorral felhabosítjuk, majd a darált diót és a reszelt étcsokoládét lazán beledolgozzuk. A kész habot a tészta tetejére kenjük és előmelegített sütőben, 170 °C-on 50 percig sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.