Diós-csokis szelet
Hozzávalók
Tészta
tojásfehérje | 6 darab | |
---|---|---|
tojássárgája | 1 darab | |
cukor | 200 gramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
liszt | 3 evőkanál | |
darált dió | 200 gramm |
krem
cukor | 10 evőkanál | |
---|---|---|
víz | 2 evőkanál | |
tojássárgája | 5 darab | |
Ráma | 250 gramm |
Desszertek: Diós-csokis szelet a sok
Elkészítés
1
A tésztához felverjük a tojásfehérjét és óvatosan hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgát, a diót, a sütőport és lisztet. Ezt kikent tepsiben megsütjük.
2
A krémhez 5 kanál cukrot megpirítunk 2 kanál vízzel. Közben kikeverjük az 5 tojássárgát azt 5 kanál cukorral. A pirított cukorhoz adjuk a Ramát, a tojássárgás cukrot és folytonos keverés közben krémet főzünk belőle. Utána megpirítunk 200 g vagdalt diót és hozzáadjuk a krémhez.
3
Összeállítás: a megsült tésztára még melegen ráreszelünk 200 g fehér csokit, majd a meleg krémet rákenegetjük és reszelünk a tetejére még fehér csokit, vagy kókuszreszeléket.
4
Mikor kihűlt felszeleteljük. Jó étvágyat.