Diós-csokis szelet
Diós-csokis szelet
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojásfehérje - 6 darab
    • tojássárgája - 1 darab
    • cukor - 200 gramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • liszt - 3 evőkanál
    • darált dió - 200 gramm

    krem

    • cukor - 10 evőkanál
    • víz - 2 evőkanál
    • tojássárgája - 5 darab
    • Ráma - 250 gramm

    Elkészítés:

    1. A tésztához felverjük a tojásfehérjét és óvatosan hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgát, a diót, a sütőport és lisztet. Ezt kikent tepsiben megsütjük.
    2. A krémhez 5 kanál cukrot megpirítunk 2 kanál vízzel. Közben kikeverjük az 5 tojássárgát azt 5 kanál cukorral. A pirított cukorhoz adjuk a Ramát, a tojássárgás cukrot és folytonos keverés közben krémet főzünk belőle. Utána megpirítunk 200 g vagdalt diót és hozzáadjuk a krémhez.
    3. Összeállítás: a megsült tésztára még melegen ráreszelünk 200 g fehér csokit, majd a meleg krémet rákenegetjük és reszelünk a tetejére még fehér csokit, vagy kókuszreszeléket.
    4. Mikor kihűlt felszeleteljük. Jó étvágyat.