Feltöltve:

Diós-dió

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt60 dekagramm
Ráma40 dekagramm
cukor20 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
1 csipetnyi
tojás1 darab
tejföl2 evőkanál

Töltelékhez

dió30 dekagramm
tej3 dl
Ráma20 dekagramm
cukor4 pohár
1 csipetnyi
citrom reszelt héja2 darab
rum vagy rumaroma1 kevés

Desszertek: Diós-dió a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a Ramával, majd belekeverjük a cukrot és a csipet sót.

2

Ezután hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a sütőport, majd összegyúrjuk.

3

Íme az összegyúrt tészta.

4

A dióforma kisütéséhez apró golyókat formázunk. A sütőformát kiolajozzuk.

5

Kicsi golyókkal kezdjük, nyomjuk rá a formát, s ha kevés a tészta kis csipetekkel pótoljuk.

6

A második, de legfeljebb 3. adag sütésére már eltaláljuk a helyes méretet. A túl nagy tészta kifolyik, s ráég a sütőre.

7

A krém készítése nagyon egyszerű. Öntsük a darált diót egy fazékba, adjuk hozzá a tejet és főzzük meg benne a diót.

8

Még melegen hozzáadhatjuk a cukrot, citromhéjat, rumot, sót Ramát. Használhatunk kristálycukrot is, hisz úgy is elolvad. Jól keverjük ki és ha kihűlt, hűtsük tovább hűtőben. A hideg krémmel töltsük meg a dióformákat. A diós-dió a tölteléktől másnapra megpuhul, finom omlós lesz.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem