Diós és mákos bejgli
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 50 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
cukor | 6 dekagramm | |
tej | 4 dl | |
liszt | 1 kilogramm | |
alma | 2 darab | |
mazsola | 8 dekagramm | |
dió | 60 dekagramm | |
mák | 60 dekagramm | |
őrölt fahéj | 1 teáskanál | |
élesztő | 3 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Diós és mákos bejgli a sok Bejgli recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt kevés, enyhén cukros, langyos tejbe belemorzsoljuk. A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal, a cukorral és a sóval, valamint a megkelt kovásszal és a maradék tejjel sima tésztává gyúrjuk. Letakarjuk konyharuhával és fél órán át pihentetjük.
2
A tésztát hat egyforma részre osztjuk, mindegyiket külön-külön fogjuk kinyújtani. Három lapot diós töltelékkel, hármat pedig mákossal töltünk meg.
A diós tölteléket úgy készítjük, hogy a darált diót fahéjjal megszórt reszelt almával és mazsolával, a mákost pedig meleg tejjel, vaníliás cukorral és mazsolával keverjük össze.