Feltöltve:

Diós és mákos bejgli

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 0 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz50 dekagramm
tojás2 darab
cukor6 dekagramm
tej4 dl
liszt1 kilogramm
alma2 darab
mazsola8 dekagramm
dió60 dekagramm
mák60 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál
élesztő3 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Desszertek: Diós és mákos bejgli a sok Bejgli recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt kevés, enyhén cukros, langyos tejbe belemorzsoljuk. A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal, a cukorral és a sóval, valamint a megkelt kovásszal és a maradék tejjel sima tésztává gyúrjuk. Letakarjuk konyharuhával és fél órán át pihentetjük.

2. lépés

A tésztát hat egyforma részre osztjuk, mindegyiket külön-külön fogjuk kinyújtani. Három lapot diós töltelékkel, hármat pedig mákossal töltünk meg.
A diós tölteléket úgy készítjük, hogy a darált diót fahéjjal megszórt reszelt almával és mazsolával, a mákost pedig meleg tejjel, vaníliás cukorral és mazsolával keverjük össze.

3. lépés

Diós és mákos bejgli elkészítés 3. lépés képe

A feltekert rudakat margarinnal kikent tepsibe tesszük bekenjük tojássárgájával és pihentetjük addig, amíg a tojás meg nem szárad rajta. Utána újra bekenjük felvert tojássárgájával és csak utána tesszük az előmelegített sütőbe. 180 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem