Feltöltve:

Diós és mákos bejgli

0
Közepes
0 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz50 dekagramm
tojás2 darab
cukor6 dekagramm
tej4 dl
liszt1 kilogramm
alma2 darab
mazsola8 dekagramm
dió60 dekagramm
mák60 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál
élesztő3 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Desszertek: Diós és mákos bejgli a sok Bejgli recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt kevés, enyhén cukros, langyos tejbe belemorzsoljuk. A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal, a cukorral és a sóval, valamint a megkelt kovásszal és a maradék tejjel sima tésztává gyúrjuk. Letakarjuk konyharuhával és fél órán át pihentetjük.

2

A tésztát hat egyforma részre osztjuk, mindegyiket külön-külön fogjuk kinyújtani. Három lapot diós töltelékkel, hármat pedig mákossal töltünk meg.
A diós tölteléket úgy készítjük, hogy a darált diót fahéjjal megszórt reszelt almával és mazsolával, a mákost pedig meleg tejjel, vaníliás cukorral és mazsolával keverjük össze.

Diós és mákos bejgli elkészítés 3. lépés képe
3

A feltekert rudakat margarinnal kikent tepsibe tesszük bekenjük tojássárgájával és pihentetjük addig, amíg a tojás meg nem szárad rajta. Utána újra bekenjük felvert tojássárgájával és csak utána tesszük az előmelegített sütőbe. 180 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem