Diós gesztenyetorta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 8 darab |
---|---|
kristálycukor | 30 dekagramm |
víz | 1 dl |
finomliszt | 15 dekagramm |
őrölt dió | 15 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
A forma kikenéséhez
Rama Vajas Íz | 1 darab |
---|---|
finomliszt | 1 darab |
A töltelékhez
Rama Vajas íz Sütőmargarin | 25 dekagramm |
---|---|
fagyasztott gesztenyemassza | 50 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
rum | 0.25 dl |
Desszertek: Diós gesztenyetorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához a tojássárgát a cukorral fehéredésig verjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A vizet belekeverjük. A lisztet a dióval és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük.
Egy Ramával kikent, lisztezett, 24 cm átmérőjű tortakarikába töltjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 25 percig sütjük. Ezután 15 fokkal csökkentve a sütés erősségét, még 25 percig sütjük.
A töltelékhez a Ramát először magában, majd a felengedett, belemorzsolt gesztenyemasszával keverjük habosra. A porcukorral és a rummal ízesítjük.
A tortakorongot lapjában három részre vágjuk és a gesztenyekrémmel megtöltjük úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson belőle. Jól behűtjük, végül forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.