Feltöltve:

Diós gesztenyetorta

160
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás8 darab
kristálycukor30 dekagramm
víz1 dl
finomliszt15 dekagramm
őrölt dió15 dekagramm
sütőpor0.5 csomag

A forma kikenéséhez

Rama Vajas Íz1 darab
finomliszt1 darab

A töltelékhez

Rama Vajas íz Sütőmargarin25 dekagramm
fagyasztott gesztenyemassza50 dekagramm
porcukor20 dekagramm
rum0.25 dl

Desszertek: Diós gesztenyetorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a tojássárgát a cukorral fehéredésig verjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A vizet belekeverjük. A lisztet a dióval és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük.

2

Egy Ramával kikent, lisztezett, 24 cm átmérőjű tortakarikába töltjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 25 percig sütjük. Ezután 15 fokkal csökkentve a sütés erősségét, még 25 percig sütjük.

3

A töltelékhez a Ramát először magában, majd a felengedett, belemorzsolt gesztenyemasszával keverjük habosra. A porcukorral és a rummal ízesítjük.

4

A tortakorongot lapjában három részre vágjuk és a gesztenyekrémmel megtöltjük úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson belőle. Jól behűtjük, végül forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem