Diós gyerekszelet
Hozzávalók
krem
tojássárgája | 6 darab | |
---|---|---|
tej | 5 dl | |
vaníliás pudingpor | 3 csomag | |
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
kakaópor | 3 evőkanál |
Tészta
tojásfehérje | 6 darab | |
---|---|---|
liszt | 6 evőkanál | |
kristálycukor | 6 evőkanál | |
étolaj | 2 evőkanál | |
zsemlemorzsa | 2 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
durvára vágott dió vagy mogyoró | 20 dekagramm |
Teteje
tejszín | 5 dl | |
---|---|---|
porcukor | 2 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
kakaópor | 1 darab |
Desszertek: Diós gyerekszelet a sok
Elkészítés
Elkészítés: a hat tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 6 evőkanál kristálycukrot, 6 evőkanál lisztet, amiben elkeverjük a fél sütőport, 2 evőkanál zsemlemorzsát, 2 evőkanál étolajat. Ramával kikent és liszttel megszórt, de a legjobb, ha sütőpapírral kibélelt közepes nagyságú tepsi aljára durvára vágott diót, vagy mogyorót szórunk és ráöntjük a kikevert masszát. A dió, vagy a mogyoró mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretjük, de nagyon érdekessé teszi a süteményt.
Lassú tűznél kb. 160-170 fokon süssük. Sütés után borítsuk ki úgy, hogy a diós fele legyen felül. Ha a tészta kihűlt, kenjük meg mogyorókrémmel, vagy olvasztott csokoládéval.
Krém: 6 tojássárgát, 5 dl tejet és 3 csomag vaníliás pudingot simára keverünk, majd felfőzzük és kihűtjük. Közben habosra keverünk egy Ramát 20 dkg porcukorral és a kihűlt pudinghoz adjuk. A masszát kétfelé vesszük. Az egyik feléhez hozzáadunk 3 evőkanál kakaót. A tésztára kanállal rakjuk a krémet, egy kanál barna krém és egy kanál sárga krém. Ne kenjük el simára, mert annál szebb, minél egyenetlenebb a teteje.
Ezután 5 dl tejszínt 1-2 evőkanál porcukorral, ami el is hagyható és egy vaníliás cukorral kemény habbá verünk és a krém tetejére kenjük. Villával, vagy sütemény díszítésére szolgáló fésűvel mintásra igazítjuk és kakaóval megszórjuk.