Diós gyerekszelet
Diós gyerekszelet
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • tojássárgája - 6 darab
    • tej - 5 dl
    • vaníliás pudingpor - 3 csomag
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • kakaópor - 3 evőkanál

    Tészta

    • tojásfehérje - 6 darab
    • liszt - 6 evőkanál
    • kristálycukor - 6 evőkanál
    • étolaj - 2 evőkanál
    • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • durvára vágott dió vagy mogyoró - 20 dekagramm

    Teteje

    • tejszín - 5 dl
    • porcukor - 2 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • kakaópor - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Elkészítés: a hat tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 6 evőkanál kristálycukrot, 6 evőkanál lisztet, amiben elkeverjük a fél sütőport, 2 evőkanál zsemlemorzsát, 2 evőkanál étolajat. Ramával kikent és liszttel megszórt, de a legjobb, ha sütőpapírral kibélelt közepes nagyságú tepsi aljára durvára vágott diót, vagy mogyorót szórunk és ráöntjük a kikevert masszát. A dió, vagy a mogyoró mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretjük, de nagyon érdekessé teszi a süteményt.
    2. Lassú tűznél kb. 160-170 fokon süssük. Sütés után borítsuk ki úgy, hogy a diós fele legyen felül. Ha a tészta kihűlt, kenjük meg mogyorókrémmel, vagy olvasztott csokoládéval.
    3. Krém: 6 tojássárgát, 5 dl tejet és 3 csomag vaníliás pudingot simára keverünk, majd felfőzzük és kihűtjük. Közben habosra keverünk egy Ramát 20 dkg porcukorral és a kihűlt pudinghoz adjuk. A masszát kétfelé vesszük. Az egyik feléhez hozzáadunk 3 evőkanál kakaót. A tésztára kanállal rakjuk a krémet, egy kanál barna krém és egy kanál sárga krém. Ne kenjük el simára, mert annál szebb, minél egyenetlenebb a teteje.
    4. Ezután 5 dl tejszínt 1-2 evőkanál porcukorral, ami el is hagyható és egy vaníliás cukorral kemény habbá verünk és a krém tetejére kenjük. Villával, vagy sütemény díszítésére szolgáló fésűvel mintásra igazítjuk és kakaóval megszórjuk.