Diós habos linzer
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 3 evőkanál | |
Ráma | 15 dekagramm | |
tojássárgája | 3 darab | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
baracklekvár | 20 dekagramm |
Hab
tojásfehérje | 3 darab | |
---|---|---|
darált dió | 15 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
citromlé | 2 kávéskanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Diós habos linzer a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk.
Normál méretű, kizsírozott tepsibe nyújtjuk. A tetejét megkenjük a baracklekvárral.
2
A tojásfehérjét felverjük habnak, hozzáadjuk a diót, a porcukrot, a citromlevet és a vaníliás cukrot. Rákenjük a lekvár tetejére és 190 fokon, 35-40 perc alatt megsütjük.
Még melegen, amikor kivesszük a sütőből, felszeleteljük, hogy cserepes legyen a teteje.