Diós, habos linzer
Hozzávalók
cukor | 10 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 30 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
kristálycukor | 12 dekagramm | |
ecet | 0.5 teáskanál | |
darált dió | 10 dekagramm | |
só tortalaponként | 1 csipetnyi | |
baracklekvár | 1 darab |
Desszertek: Diós, habos linzer a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A lisztet, a Ramát, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, sót és a citromhéjat beletenni egy keverőtálba és robotgéppel összegyúrni. Természetesen kézzel is összelehet dolgozni. Legalább fél órára betenni a hűtőbe. Addig a tojások fehérjéjét a sóval elkezdeni keményre verni. Amikor már kezd fehéredni, apránként mehet bele a kristálycukor és ezzel jó keményre verni. A habhoz hozzákeverni a diót és a legvégén az ecetet. Betenni a hűtőbe felhasználásig. Előmelegíteni a sütőt és a tepsiket kibélelni sütőpapírral. Lisztezett deszkán kinyújtania tésztát kb. fél cm.-re és linzer kiszúróval kiszaggatni, majd betenni a tepsibe. A habot habzsákba, vagy garnírozóba tenni és köröket nyomni a linzerekre. A linzerek közepébe egy pici baracklekvárt tenni. Betenni a sütőbe és 170-180 fokon 12-13 percig sütni. Nagyon figyelni, hogy ne barnuljon meg, mert esetleg kiszárad.