Feltöltve:

Diós, habos linzer

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor10 dekagramm
liszt30 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás2 darab
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
kristálycukor12 dekagramm
ecet0.5 teáskanál
darált dió10 dekagramm
só tortalaponként1 csipetnyi
baracklekvár1 darab

Desszertek: Diós, habos linzer a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet, a Ramát, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, sót és a citromhéjat beletenni egy keverőtálba és robotgéppel összegyúrni. Természetesen kézzel is összelehet dolgozni. Legalább fél órára betenni a hűtőbe. Addig a tojások fehérjéjét a sóval elkezdeni keményre verni. Amikor már kezd fehéredni, apránként mehet bele a kristálycukor és ezzel jó keményre verni. A habhoz hozzákeverni a diót és a legvégén az ecetet. Betenni a hűtőbe felhasználásig. Előmelegíteni a sütőt és a tepsiket kibélelni sütőpapírral. Lisztezett deszkán kinyújtania tésztát kb. fél cm.-re és linzer kiszúróval kiszaggatni, majd betenni a tepsibe. A habot habzsákba, vagy garnírozóba tenni és köröket nyomni a linzerekre. A linzerek közepébe egy pici baracklekvárt tenni. Betenni a sütőbe és 170-180 fokon 12-13 percig sütni. Nagyon figyelni, hogy ne barnuljon meg, mert esetleg kiszárad.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem