Diós, habos linzer
Diós, habos linzer
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 10 dekagramm
  • liszt - 30 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • sütőpor - 1 csomag
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • kristálycukor - 12 dekagramm
  • ecet - 0.5 teáskanál
  • darált dió - 10 dekagramm
  • só tortalaponként - 1 csipetnyi
  • baracklekvár - 1 darab

Elkészítés:

  1. A lisztet, a Ramát, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, sót és a citromhéjat beletenni egy keverőtálba és robotgéppel összegyúrni. Természetesen kézzel is összelehet dolgozni. Legalább fél órára betenni a hűtőbe. Addig a tojások fehérjéjét a sóval elkezdeni keményre verni. Amikor már kezd fehéredni, apránként mehet bele a kristálycukor és ezzel jó keményre verni. A habhoz hozzákeverni a diót és a legvégén az ecetet. Betenni a hűtőbe felhasználásig. Előmelegíteni a sütőt és a tepsiket kibélelni sütőpapírral. Lisztezett deszkán kinyújtania tésztát kb. fél cm.-re és linzer kiszúróval kiszaggatni, majd betenni a tepsibe. A habot habzsákba, vagy garnírozóba tenni és köröket nyomni a linzerekre. A linzerek közepébe egy pici baracklekvárt tenni. Betenni a sütőbe és 170-180 fokon 12-13 percig sütni. Nagyon figyelni, hogy ne barnuljon meg, mert esetleg kiszárad.