Diós habos linzer
Diós habos linzer
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 30 dekagramm
    • porcukor - 3 evőkanál
    • Ráma - 15 dekagramm
    • tojássárgája - 3 darab
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • baracklekvár - 20 dekagramm

    Hab

    • tojásfehérje - 3 darab
    • darált dió - 15 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • citromlé - 2 kávéskanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Normál méretű, kizsírozott tepsibe nyújtjuk. A tetejét megkenjük a baracklekvárral.
    2. A tojásfehérjét felverjük habnak, hozzáadjuk a diót, a porcukrot, a citromlevet és a vaníliás cukrot. Rákenjük a lekvár tetejére és 190 fokon, 35-40 perc alatt megsütjük. Még melegen, amikor kivesszük a sütőből, felszeleteljük, hogy cserepes legyen a teteje.