Diós habtekercs
Hozzávalók
kristálycukor | 1 evőkanál |
---|---|
liszt | 40 dekagramm |
Ráma | 14 dekagramm |
tej | 1 kevés |
tojássárgája | 2 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
élesztő | 2 dekagramm |
A töltelékhez
dió | 25 dekagramm |
---|---|
tojásfehérje | 6 darab |
porcukor | 30 dekagramm |
Desszertek: Diós habtekercs a sok
Elkészítés
1
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszthez. Beletesszük a tészta többi hozzávalóját és kemény, rugalmas tésztává gyúrjuk. Kettéosztjuk és 2 téglalappá nyújtjuk. A töltelékhez a 6 tojásfehérjét 30 dkg porcukorral gőz felett jó keményre felverjük géppel. Kétfelé vesszük és a kinyújtott lapokra kenjük. A 25 dkg apróra vágott dióval megszórjuk a 2 lapot. Ezután a tésztákat szorosan feltekerjük és ujjnyi darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben megsütjük.