Feltöltve:

Diós kagyló

25
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
liszt37 dekagramm
rum1 dl
porcukor12 dekagramm
citrom héja1 darab
vaníliás cukor1 csomag
darált dió15 dekagramm

Desszertek: Diós kagyló a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük.

2

Előkészítjük a fémformákat. Az ujjunkkal félig ívesen megkenjük a kagylóformák belsejét Ramával és kakaóporba nyomjuk. A felesleget kiütögetjük belőle.

3

A tésztából 1,5 dkg-os darabokat csípünk, kb. 25 darabot és ezeket a formákba nyomkodjuk úgy, hogy a közepük homorú legyen.

4

Középen villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 °C-on 10-12 perc alatt kisütjük.

5

A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, majd a kihűlt kagylóhéjak közé töltjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

25"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem