Feltöltve:

Diós kagyló

35
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

porcukor12 dekagramm
Ráma25 dekagramm
liszt37 dekagramm
citrom reszelt héja0.5 darab
vaníliás cukor1 csomag

A mintához

Ráma3 dekagramm
kakaópor1 darab

A töltelékhez

puha Rama22 dekagramm
rum1 dl
darált dió15 dekagramm
porcukor18 dekagramm

Desszertek: Diós kagyló a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük.

2

Előkészítjük a fémformákat. Az ujjunkkal félig ívesen megkenjük a kagylóformák belsejét Ramával és kakaóporba nyomjuk. A felesleget kiütögetjük belőle.

3

A tésztából 1,5 dkg-os darabokat csípünk, kb. 25 darabot és ezeket a formákba nyomkodjuk úgy, hogy a közepük homorú legyen. Középen villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 °C-on 10-12 perc alatt megsütjük.

4

A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, majd a kihűlt kagylóhéjak közé töltjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem