Diós-kakaókrémes muffin
Hozzávalók
Tésztához
cukor | 12 dekagramm |
---|---|
liszt | 16 dekagramm |
Ráma | 12.5 dekagramm |
tojás | 2 darab |
sütőpor | 1 kávéskanál |
darált dió | 8 dekagramm |
Krémhez
habtejszín | 200 milliliter |
---|---|
porcukor | 3 evőkanál |
cukrozatlan kakaópor | 2 evőkanál |
habfixáló | 1 csomag |
Díszítéshez
darált dió | 1 kevés |
---|---|
dekor hópihe (elhagyható) | 1 kevés |
Desszertek: Diós-kakaókrémes muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A Ramát, a 12 dkg cukrot és a tojásokat simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet apránként, hogy ne csináljunk lisztfelhőt magunk körül. Ezután következik a darált dió és utolsó lépésként adjuk hozzá, majd még egyszer jól keverjük el vele együtt az alapot. A muffin sütőt kibéleljük a muffin papírokkal és egy kanál, vagy spatula segítségével beleadagoljuk a muffin tésztát a formákba. Előmelegített sütőben megsütjük őket. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e. Amíg a muffinok sülnek, a habtejszínt kikeverjük a habfixálóval, a kakaóval és a 2-3 ek. porcukorral. Kemény habot kell hogy kapjunk, mert azzal lehet szépen díszíteni. Ha a muffinok kihűltek, a krémet habzsákba töltjük és a muffinok tetejére nyomjuk. Egy kevés darált dióval megszórjuk és tehetünk rá pár hópihét is díszítésképp, ahogy a képen is van.