Diós-kakaós csodasüti
Hozzávalók
Töltelék
darált dió | 20 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 1 kevés | |
baracklekvár | 1 darab |
Piskóta
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
étolaj | 1 dl | |
tej | 2 dl | |
liszt | 20 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag |
Máz
főzés nélküli vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
Ráma | 18 dekagramm | |
porcukor | 18 dekagramm | |
tej | 2 evőkanál |
Díszítés
tortabevonó | 1 darab |
---|
Gyúrt tészta
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 15 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
tojássárgája | 3 darab | |
tej | 1 kevés |
Desszertek: Diós-kakaós csodasüti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk. Külön-külön 25x39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval, majd feltekerjük, mint a bejglit. A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A bevonathoz gőz felett a Ramát a cukorral és a tejjel (robotgéppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és még tovább keverjük, amíg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük. Én még csokival is díszítettem.