Diós, kávékrémes ostyatorta
Hozzávalók
tojássárgája | 2 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
zsemlemorzsa | 3 evőkanál | |
tojás | 4 darab | |
porcukor | 25 dekagramm | |
kristálycukor | 25 dekagramm | |
darált dió | 20 dekagramm | |
darált kávé (neszkávé is lehet) | 1 evőkanál | |
pirított, durvára vágott dió | 5 dekagramm | |
erős feketekávé | 3 evőkanál | |
készen kapható ostyatortalap | 1 csomag |
Desszertek: Diós, kávékrémes ostyatorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd tovább verve apránként beledolgozzuk a cukrot. A tojássárgáját egyenként hozzáadjuk, és a diót meg a morzsát laza mozdulatokkal beleforgatjuk. Egy közepes (35x45 cm-es) tepsi alját 2 ostyatortalappal kirakjuk, ezt pedig a diós masszával egyenletesen bevonjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük – majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
Ezalatt a krémhez a puha Ramát a porcukorral jól kikeverjük, és a tojássárgájával gazdagítjuk. A kétféle kávéval ízesítjük, végül a torta tetejére kenjük. Pirított, majd durvára tört dióval meghintjük és dermedni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.