Diós, kekszes, krémes szelet
Hozzávalók
tojás | 6 egész | |
---|---|---|
cukor | 45 dekagramm | |
darált dió | 15 dekagramm | |
zsemlemorzsa | 2 dekagramm | |
liszt | 3 dekagramm | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
Ráma | 1 púpos evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
kakaó | 1 kevés | |
háztartási keksz | 1 csomag | |
tej | 6.5 dl | |
étcsokoládé | 1 darab | |
tejszín | 1 kevés |
Desszertek: Diós, kekszes, krémes szelet a sok Sütemények , Keksz recept közül.
Elkészítés
A tojásfehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a sütőport, a zsemlemorzsát és a kész masszát egy gáztepsiben megsütjük, kb. 20 perc alatt 180 fokon. Hat tojássárgát 25 dkg cukorral, 2 vaníliás pudingporral tejben felfőzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a Ramát. Kétfelé szedjük a krémet, az egyikbe kakaó, a másikba a vaníliás cukor kerül. Összeállítjuk a süteményt az alábbiak szerint: alulra tészta kerül, erre jön a sárga krém, majd a keksz, (nem kell beáztatni), végül a barna krém. A tetejét reszelt csokoládéval és tejszínhabbal díszítjük. Célszerű egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, mert másnapra puhul meg a keksz.