Feltöltve:

Diós kifli

45
Könnyű
1 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

A töltelékhez

darált dió15 dekagramm
porcukor30 dekagramm
fehérbor1 dl

A tésztához

liszt60 dekagramm
Ráma25 dekagramm
élesztő3 dekagramm
1 csipetnyi
porcukor1 púpos evőkanál
tej1 kevés

A forgatáshoz

porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag

Desszertek: Diós kifli a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit előkészítjük egy tálba. Az élesztőt hidegen apróra morzsolva adjuk a keverékhez. Annyi tejet adunk hozzá, hogy egy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Apró gombócokat formázunk belőle, oválisra sodorjuk, megtöltjük töltelékkel és felcsavarjuk.

2

A töltelékhez a diót összekeverjük a porcukorral és annyi borral, hogy kenhető legyen, de ne lágy, mert akkor a kiflik szétrepedhetnek.

3

Tepsibe téve kifli alakúra formázzuk őket, majd előmelegített sütőben 200 °C-on 10-15 perc alatt világosra sütjük.

4

A sütőből kivéve még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

25"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

10"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem