Feltöltve:

Diós kocka

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

étcsokoládé20 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tojás6 darab
liszt10 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
durvára darált dió10 dekagramm
darált dió10 dekagramm
fahéj1 teáskanál

A tetejére

baracklekvár2 dl
étcsokoládé10 dekagramm
fehér csokoládé5 dekagramm
étolaj2 evőkanál

Desszertek: Diós kocka a sok

Elkészítés

1

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a lisztet a darált és durvára vágott dióval, sütőporral, fahéjjal összekeverjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, a tojássárgákkal és az olvasztott, de kihűlt csokoládéval. Amikor habos, láthatóan kivilágosodó krémet kapunk, belekeverjük a sütőporos lisztes, diós keveréket, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe (25x39 cm-es) simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. A sütőből kivéve azonnal megkenjük a felmelegített baracklekvárral. A csokikat vízgőz felett, olajjal elkeverve felolvasztjuk. Először a barna csokival kenjük le a sütemény tetejét, majd 3 cm távolságra, hosszanti irányban fehér csokit csíkban folyatunk egy kanál segítségével a barna csokira. Egy kés hegyével a fehér csokit jobbra-balra húzogatjuk és így alakul ki a tetején a cirádás felület. Késsel bejelöljük a félig dermedt csokibevonaton a szeletek helyét.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem