Feltöltve:

Diós-körtés-szőlős rétes

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

réteslap1 csomag
Ráma10 evőkanál
őrölt fahéj1 kávéskanál
kristálycukor10 dekagramm
dió20 dekagramm
nagyobb körte2 darab
szőlő50 dekagramm
zsemlemorzsa10 dekagramm
tejföl3 dl

Desszertek: Diós-körtés-szőlős rétes a sok Rétes recept közül.

Elkészítés

1

A szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük, majd a szemeket kettévágjuk és kimagozzuk. A körtét meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kivágjuk a magházát, a húsát kb. fél cm-es szeletekre aprítjuk. A diót durvára vágjuk. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.

2

A Ramát felolvasztjuk. A réteslapokat lisztezett deszkán kiterítjük, két részre osztjuk, a két tekercshez. Laponként megkenjük olvasztott Ramával lapok fél oldalára rászórjuk a zsemlemorzsát.

3

A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat), előmelegítjük. A tepsit Ramával kikenjük. A töltelék hozzávalóit a cukros fahéjjal egy tálban összekeverjük, majd egy-egy csíkban elosztjuk a zsemlemorzsán.

4

A tetejét megkenjük a tejföllel, és óvatosan, de szorosan feltekerjük a rudakat. A tepsibe fektetjük, a tetejüket megkenjük a maradék olvasztott Ramával. A sütőben aranysárgára sütjük kb. 35-40 perc alatt.

5

Kivesszük, és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. Felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem