A szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük, majd a szemeket kettévágjuk és kimagozzuk. A körtét meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kivágjuk a magházát, a húsát kb. fél cm-es szeletekre aprítjuk. A diót durvára vágjuk. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.
A Ramát felolvasztjuk. A réteslapokat lisztezett deszkán kiterítjük, két részre osztjuk, a két tekercshez. Laponként megkenjük olvasztott Ramával lapok fél oldalára rászórjuk a zsemlemorzsát.
A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat), előmelegítjük. A tepsit Ramával kikenjük. A töltelék hozzávalóit a cukros fahéjjal egy tálban összekeverjük, majd egy-egy csíkban elosztjuk a zsemlemorzsán.
A tetejét megkenjük a tejföllel, és óvatosan, de szorosan feltekerjük a rudakat. A tepsibe fektetjük, a tetejüket megkenjük a maradék olvasztott Ramával. A sütőben aranysárgára sütjük kb. 35-40 perc alatt.
Kivesszük, és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. Felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.