Diós-körtés-szőlős rétes
Diós-körtés-szőlős rétes
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • réteslap - 1 csomag
  • Ráma - 10 evőkanál
  • őrölt fahéj - 1 kávéskanál
  • kristálycukor - 10 dekagramm
  • dió - 20 dekagramm
  • nagyobb körte - 2 darab
  • szőlő - 50 dekagramm
  • zsemlemorzsa - 10 dekagramm
  • tejföl - 3 dl

Elkészítés:

  1. A szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük, majd a szemeket kettévágjuk és kimagozzuk. A körtét meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kivágjuk a magházát, a húsát kb. fél cm-es szeletekre aprítjuk. A diót durvára vágjuk. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.
  2. A Ramát felolvasztjuk. A réteslapokat lisztezett deszkán kiterítjük, két részre osztjuk, a két tekercshez. Laponként megkenjük olvasztott Ramával lapok fél oldalára rászórjuk a zsemlemorzsát.
  3. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat), előmelegítjük. A tepsit Ramával kikenjük. A töltelék hozzávalóit a cukros fahéjjal egy tálban összekeverjük, majd egy-egy csíkban elosztjuk a zsemlemorzsán.
  4. A tetejét megkenjük a tejföllel, és óvatosan, de szorosan feltekerjük a rudakat. A tepsibe fektetjük, a tetejüket megkenjük a maradék olvasztott Ramával. A sütőben aranysárgára sütjük kb. 35-40 perc alatt.
  5. Kivesszük, és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. Felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.