Diós krémes
Hozzávalók
A tésztához
tojássárgája | 5 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 30 dekagramm | |
őrölt dió | 12 dekagramm | |
sütőpor | 1 darab | |
liszt | 16 dekagramm | |
tojásfehérje | 5 darab | |
Rama és liszt a tepsi kikenéséhez | 1 kevés |
A krémhez
őrölt dió | 16 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 8 evőkanál | |
Rama margarin | 16 dekagramm | |
porcukor | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
A mázhoz
tej tortabevonó csokoládé | 1 tábla | |
---|---|---|
olaj | 2 evőkanál |
Desszertek: Diós krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A tojássárgáját 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a dióval és sütőporral elkevert lisztet, valamint a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Kikent, kilisztezett tepsiben előmelegített sütőbe tolva, közepes hőfokon megsütjük.
2
A diót megfőzzük a tejben. Hozzáadjuk a porcukorral és vaníliás cukorral habosra kevert Ramát. A kisült tészta tetejére rákenjük a krémet, majd hűtőszekrénybe tesszük. Amikor a krém megszilárdult, rásimítjuk az olajjal elkevert olvasztott csokoládét. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, majd szeletelve tálaljuk.