Diós linzer
Hozzávalók
porcukor | 30 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 50 dekagramm | |
Ráma | 30 dekagramm | |
tojás | 5 darab | |
vaníliás cukor | 3 csomag | |
darált dió | 15 dekagramm | |
tejcsokoládé | 10 dekagramm |
Desszertek: Diós linzer a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Szitáljuk tálba a lisztet 20 dkg porcukorral. Adjuk hozzá a felkockázott Ramát, a 2 db tojást és a 2 csomag vaníliás cukrot. Dolgozzuk össze és pihentessük hűtőszekrényben egy órán keresztül.
Nyújtsuk a tésztát 0,3 cm vastagra és szúrjunk ki belőle szív formákat. Ramával kikent tepsiben, 180°C- os sütőben süssük 15 percig, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Gőz fölött keverjünk habosra 3 db tojássárgát 10 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Vegyük le az edényt a tűzről, majd vegyítsük a krémbe a diót és hagyjuk teljesen kihűlni.
A szívek felét kenjük meg a krémmel. Olvasszuk fel a csokoládét és mártsuk bele a maradék szívformák egyik felét. Illesszük össze a csokoládés szíveket a krémes szívekkel. Mielőtt a csokoládé teljesen megszilárdul, szórjuk meg a süteményeket különböző cukordíszekkel.