Feltöltve:

Diós-mákos kalácskoszorú

access_alarm 90
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt52 dekagramm
sütőpor1 csomag
tej2.2 dl
Ráma5 dekagramm
tejföl7.5 dekagramm
élesztő2 dekagramm
tojás2 darab
vaníliás cukor2 csomag

A töltelékhez

darált mák, vagy dió (én felesen készítettem)20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
cukor12 dekagramm
tej1.8 milliliter
citrom reszelt héja0.5 darab

Desszertek: Diós-mákos kalácskoszorú a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A töltelék hozzávalóit összefőzzük és hagyjuk kihűlni. A hozzávalókat összedolgozzuk egy tálban, majd fél órát kelesztjük. A megkelt tésztát két részre osztjuk, és kinyújtjuk 1-1, 400x250 mm-es téglalapra.

2. lépés

Tegyük rá a töltelék felét, simítsuk egyenletesen a tésztára és tekerjük fel, mint a bejglit. A másikat is ugyanígy elkészítjük. A két tekercs végeit nyomkodjuk, gyúrjuk össze, hogy ne váljanak el egymástól és óvatosan, hogy ne nyíljanak szét, tekerjük át többször egymáson őket. Hajlítsunk a fonatból koszorút, a végeit kicsit nyomjuk össze.

3. lépés

Tegyük sütőlapra, vagy tortaformába és a felületre került domborulatokat késsel vágjuk be kb a közepükig, hogy szépen szét tudjanak nyílni. Kenjük meg tojással és hagyjuk meleg helyen, amíg közel a duplájára nem kel.

4. lépés

A sütőbe helyezés előtt ismét kenjük le tojással, hogy szép színe legyen. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig süssük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem