Feltöltve:

Diós-mákos kalácskoszorú

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt52 dekagramm
sütőpor1 csomag
tej2.2 dl
Ráma5 dekagramm
tejföl7.5 dekagramm
élesztő2 dekagramm
tojás2 darab
vaníliás cukor2 csomag

A töltelékhez

darált mák, vagy dió (én felesen készítettem)20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
cukor12 dekagramm
tej1.8 milliliter
citrom reszelt héja0.5 darab

Desszertek: Diós-mákos kalácskoszorú a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A töltelék hozzávalóit összefőzzük és hagyjuk kihűlni. A hozzávalókat összedolgozzuk egy tálban, majd fél órát kelesztjük. A megkelt tésztát két részre osztjuk, és kinyújtjuk 1-1, 400x250 mm-es téglalapra.

2

Tegyük rá a töltelék felét, simítsuk egyenletesen a tésztára és tekerjük fel, mint a bejglit. A másikat is ugyanígy elkészítjük. A két tekercs végeit nyomkodjuk, gyúrjuk össze, hogy ne váljanak el egymástól és óvatosan, hogy ne nyíljanak szét, tekerjük át többször egymáson őket. Hajlítsunk a fonatból koszorút, a végeit kicsit nyomjuk össze.

3

Tegyük sütőlapra, vagy tortaformába és a felületre került domborulatokat késsel vágjuk be kb a közepükig, hogy szépen szét tudjanak nyílni. Kenjük meg tojással és hagyjuk meleg helyen, amíg közel a duplájára nem kel.

4

A sütőbe helyezés előtt ismét kenjük le tojással, hogy szép színe legyen. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig süssük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem