Diós- mákos kifli
Hozzávalók
Töltelék
mák, vagy dió | 25 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
mazsola | 1 darab | |
tej | 1 darab |
Tészta
cukor | 5 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 50 dekagramm | |
Ráma | 10 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
tej | 2.5 dl | |
élesztő | 0.5 csomag | |
só | 1 darab |
Desszertek: Diós- mákos kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
A tésztát az előírt hozzávalókból összeállítjuk. A töltelékhez a cukrot a mákkal, vagy a dióval, a citrom héjával, a mazsolával és egy kevés rummal összekeverjük. Egy pici tejet is tehetünk hozzá. A tésztát kinyújtjuk, egyforma kis négyzetekre osztjuk és felvágjuk. Minden négyzetbe tölteléket teszünk és átlós irányban összetekerjük. Egymás mellé fektetjük a tepsibe és szép halványsárgára sütjük. Ha kész porcukorral meghintve tálaljuk.