Diós- mákos kifli
Diós- mákos kifli
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelék

    • mák, vagy dió - 25 dekagramm
    • cukor - 15 dekagramm
    • mazsola - 1 darab
    • tej - 1 darab

    Tészta

    • cukor - 5 dekagramm
    • liszt - 50 dekagramm
    • Ráma - 10 dekagramm
    • tojássárgája - 1 darab
    • tej - 2.5 dl
    • élesztő - 0.5 csomag
    • só - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tésztát az előírt hozzávalókból összeállítjuk. A töltelékhez a cukrot a mákkal, vagy a dióval, a citrom héjával, a mazsolával és egy kevés rummal összekeverjük. Egy pici tejet is tehetünk hozzá. A tésztát kinyújtjuk, egyforma kis négyzetekre osztjuk és felvágjuk. Minden négyzetbe tölteléket teszünk és átlós irányban összetekerjük. Egymás mellé fektetjük a tepsibe és szép halványsárgára sütjük. Ha kész porcukorral meghintve tálaljuk.