Feltöltve:

Diós, mákos papucsok

180
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

cukor (8+30+25 dkg)63 dekagramm
liszt1 kilogramm
Ráma50 dekagramm
tej (2+2+2 dl)6 dl
tojás3 darab
élesztő2 dekagramm
1 csipetnyi

Töltelékhez

darált mák50 dekagramm
darált dió50 dekagramm
mazsola15 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
reszelt alma2 darab
zsemlemorzsa (kb)4 dekagramm
rum1 kevés
vaníliás cukor1 csomag

Desszertek: Diós, mákos papucsok a sok Papucs recept közül.

Elkészítés

1

A szokásos módon beigli tésztát készítünk. Összegyúrunk: 1 kg lisztet, 50 dkg Ramát, 8 dkg porcukrot, 2 dl tejben felfuttatott 2 dkg élesztőt, 1 db tojást és egy késhegynyi sót, majd hat cipót formázunk belőle. Hideg helyen néhány órán át pihentetjük, majd kinyújtjuk és kb. 4 mm vastagságú 6x6 cm-es négyzeteket vágjuk. Erre rakjuk a már hideg tölteléket és a két ellentétes csücskét összehajtva elkészítjük a "papucsokat". Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással és kb. fél óráig még pihentetjük. Máktöltelék: 50 dkg mák, 30 dkg cukor, mazsola, reszelt citromhéj, tej (1-2 dl) , esetleg reszelt alma, majd összefőzzük. Diótöltelék: 50 dkg dió, 25 dkg cukor, mazsola, tej szükség szerint, 4 dkg zsemlemorzsa és ezt is összefőzzük. Mindkét töltelékbe tehetünk vaníliás cukrot, illetve rumot is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem