Diós, meggyes kevert
Hozzávalók
Tésztához
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
cukor | 22 dekagramm | |
Ráma | 6 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citromlé | 1 kevés | |
darált dió | 15 dekagramm | |
liszt | 22 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
tej | 4 evőkanál |
Továbbá
magozott meggybefőtt | 0.5 pohár | |
---|---|---|
mandulapehely (kb) | 3 dekagramm | |
20x30 cm-es tepsi | 1 darab | |
sütőpapír | 1 darab |
Desszertek: Diós, meggyes kevert a sok
Elkészítés
1
A Ramát, a cukrokat és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a citromlevet, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
2
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, a meggyel és a mandulapehellyel megszórjuk, majd megsütjük. Finom, roppanós a teteje.