Diós, meggyes kevert
Diós, meggyes kevert
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • tojás - 2 darab
    • cukor - 22 dekagramm
    • Ráma - 6 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • citromlé - 1 kevés
    • darált dió - 15 dekagramm
    • liszt - 22 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • tej - 4 evőkanál

    Továbbá

    • magozott meggybefőtt - 0.5 pohár
    • mandulapehely (kb) - 3 dekagramm
    • 20x30 cm-es tepsi - 1 darab
    • sütőpapír - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A Ramát, a cukrokat és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a citromlevet, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
    2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, a meggyel és a mandulapehellyel megszórjuk, majd megsütjük. Finom, roppanós a teteje.